Back to Top
 

Ferma cu cea mai performanta genetica din Romania

Societatea are in componenta sectorul de crestere a vacilor pentru lapte. Ferma a luat fiinta in anul 1972 dintr-un nucleu din rasa HOLSTEIN adus din Danemarca, ferma de elita si inainte de 1990, asigura material de prasila pentru popularea fermelor din cadrul Departamentului Agriculturii de Stat din Romania. 

Efectivul total existent in ferma este de 1.050 capete din care vaci + juninci 600 cap.

Pentru obtinerea de produsi si productii performante societatea a investit foarte mult in domeniul geneticii, incepand cu anul 2004, cand pentru prima data in Romania dupa 1990 apar ferme cu material seminal din SUA.

 
 
 

 

 

In ferma se folosesc cei mai valorosi tauri de la ferme cum ar fi WWS, Genomix, etc. din USA cat si genetica foarte valoroasa de la Holand Genetics Olanda. Pentru a mari numarul de femele din ferma s-a folosit incepand cu anul 2007 material sexat, in anul 2008 societatea a cumparat 32 de embrioni, s-a facut transfer de embrioni cu rezultate de 61,5%, rezultate foarte bune cu specialisti de la firma WWS si Agrimat.

Din anul 2008 Agrimat Matca a fost prima ferma din Romania care a folosit tauri genomici cu rezultate foarte bune.

Productia obtinuta de la efectivul mediu de 389 vaci lapte este de 11.832 litri lapte pe cap de vaca mulsa.

Productia totala de 4.614.700 litri lapte de vaca fizic si 4.870.452 litri stas fiind de o calitate superioara.

Pentru monitorizarea performantelor dar si a sanatatii si intrarii in calduri a animalelor, ferma este dotata cu instalatie de muls AFIBANAT si cu programul AFIMILK cel mai performant program in domeniul zootehnic.

Personalul ce lucreaza in ferma este cu foarte multa experienta profesionala si foarte bine pregatit.